Căsuța din preerie

Postat pe 18 mai 2018

În toamna anului 1994 postul Tele 7 abc începea difuzarea acestui îndrăgit serial despre familia Ingalls și aventurile lor într-o mică locuinţă din Kansas. S-au difuzat în România în jur de 100 de episoade din cele 204 realizate și difuzate pe posturile americane între 11 septembrie 1974 și 21 martie 1983. Încă mai păstrez câteva episoade copiate pe casete video din anii 1994-1995 difuzate de Tele 7 abc. Personajele principale au fost interpretate de: Michael Landon (Charles Ingalls), Karen Grassle (Caroline Ingalls), Melissa Gilbert (Laura Ingalls) și Melissa Sue Anderson (Mary Ingalls).

Am găsit unul din volumele scrise de Laura Ingalls-Wilder în limba engleză intitulat Little House in the Big Woods care a stat la baza acestui serial. În română încă nu a apărut nicio traducere.

IMG_0049

Iată genericul de început și sfârșit al episoadelor din acest minunat serial pentru copii:

 

3 gânduri despre „Căsuța din preerie

 1. Ladrian

  Vestea bună e că Editura Anacronic a început publicarea Seriei Căsuța din prerie – 9 volume. Avem deja primele patru volume în bibliotecă și ni le vom lua și pe celelalte când vor apărea. Sunt publicate într-o formă grafică superbă.

  Apreciat de 1 persoană

  Răspunde
  1. betino31 Autor post

   Le-as cumpara si eu daca le-as gasi. Am doar vreo 2 volume in limba engleza, chiar si o carte cu retete de mancare din serialul respectiv. Cred ca am volumul „The Long Winter” dintre cele 9 volume. As fi fost incantat ca serialul intreg sa fie difuzat la un post TV, pentru ca in 1994-1995 nu a fost difuzat in intregime la Tele 7 ABC ! Eu am mai vazut alte episoade pe posturi straine.

   Apreciază

   Răspunde

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.