Beverly Hills 90210

Corespondentul american pentru seria românească Liceenii se numește Beverly Hills 90210 difuzat în anii 1990 la TVR. În Statele Unite serialul s-a difuzat între 4 Octombrie 1990 și 17 Mai 2000 pe postul FOX în 293 de episoade.

Inițial, prezintă viața unui grup de liceeni ce locuiesc în Beverly Hills, și ulterior experiențele lor la facultate, pe măsură ce cresc. Ei devin prieteni și dușmani, se îndrăgostesc, urăsc și trec printr-o serie de crize, ajungând să fie implicați la modul personal în diferite situații: de la alcoolism, la sarcini sau SIDA.

Am găsit un singur volum din seria de cărți care probabil că au apărut, volum intitulat Enigmaticul din Beverly Hills, actorul Luke Perry interpretul personajului Dylan McKay din serial.

Pe lângă Luke Perry, în serial apar ca personaje principale actorii: Jason Priestley (Brandon Walsh), Shannen Doherty (Brenda Walsh), Jennie Garth (Kelly), Ian Ziering (Steven Sanders), Torri Spelling (Donna), Brian Austin Green (David), Gabrielle Carteris (Andrea).

IMGa

În România nu știu exact când a început difuzarea serialului, spre  mijlocul anilor 1990, poate între 1993-1995. În anul 1994 deja se difuza la TVR un alt serial celebru inspirat din viața liceenilor americani, serial intitulat Salvați de clopoțel (Saved by the bell).

O pagină din programul TVR Panoramic TV din octombrie 1994 ni-l înfățișează pe Dylan ca unul din protagoniștii serialului difuzat sâmbătă 29 octombrie 1994 în cadrul programului Turnul Babel. Programul este postat în întregime pe blogul TV Arheolog.

1994-43-20-94-10-29-sambata-tv

Publicitate

Un gând despre „Beverly Hills 90210

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.